Uitzicht over de stad in San Francisco

san francisco 1

Dit panoramahuis is met veel zorg gecreëerd voor een ondernemer uit San Francisco. Het is zijn eerste verblijf en hij werkte tijdens het ontwerpen gretig mee met het team dat hem aan de hand meenam in de wereld van architectuur en design.

Het huis is gemaakt voor het dagelijks leven, voor vergaderingen en voor sociale activiteiten. Het is bedoeld als een ‘plek’ waar ideeën ontstaan die met anderen gedeeld worden en waar een gevoel van gemeenschap teweeg wordt gebracht. Architectonisch is het gebouw ontworpen om het uitzicht vast te leggen, het daglicht naar binnen te brengen en een gevoel van rust te bieden door de eenvoud en open ruimte. Omdat het panoramische uitzicht bij het naar boven lopen, verandert van mooi naar geweldig, is de woonkamer op de bovenste verdieping gemaakt. Dit is de vierde verdieping van het huis. Deze ruimte opent zich aan beide uiteinden met aan de ene kant het uitzicht over de stad en aan de kant van de keuken de terrastuin. In deze ruimte zijn drie opmerkelijke designelementen, namelijk de zwevende muur van de openhaard, het gepolijste rvs plafond boven de eetkamer en de trap van staal, glas en hout. De trap loopt in een druppelvorm naar beneden en fungeert als een verticaal contrapunt.
Een ‘plek’ waar ideeën ontstaan die met anderen gedeeld worden
De derde verdieping
Op de derde verdieping vinden we de studeerkamer, een muziekkamer en de master suite. In de master badkamer zijn de vloeren en muren voorzien van zorgvuldig geselecteerd en passend Carrara-marmer. Het marmer wordt afgewisseld met donkere armaturen, wat zorgt voor een duidelijk contrast.

Als we verder door het huis lopen
De tweede verdieping heeft een gastenverblijf en een media lounge. Op de eerste verdieping is een rode pivot deur geplaatst, die speciaal werd vervaardigd in Italië. De trap is gemaakt met hout afkomstig van de Douglasspar en wordt gecombineerd met zwart staal en glas.

Houtskool aan de buitenkant
In tegenstelling tot het witte interieur is de buiten – kant van het pand voorzien van een houtskool – kleur, bedoeld om een iconische look te creëren. De houten gevelbekleding is gemaakt van de cipres en speciaal vervaardigd voor dit huis. Het is met de hand verkoold, alvorens het werd geïnstalleerd. In Japan heet deze houtbewerkingstechniek Shou Sugi Ban, waarbij de verkoling het hout minder brandbaar maakt en de donkere afwerking geeft. De keuze voor deze afwerking is gemaakt vanwege de unieke schoonheid en het onderscheidend karakter van het huis ten opzichte van de anderen huizen in de buurt.

De terrastuin
Hoewel de diverse uitzichten de belangrijkste verbinding met buiten vormen, speelt de terrastuin een belangrijke rol bij de algehele beleving van het huis. Het terras werkt zijn weg omhoog in stappen door middel van een reeks van betonnen muren en is omheind met hoge en verfijnde landschaps-
architectuur om meer privacy te realiseren. Elk niveau heeft een specifieke functie. De eerste is een buitenkeuken en kampvuurplek om samen te zijn. Het tweede niveau heeft een roestvrijstalen jacuzzi om in te bubbelen en het derde niveau heeft een gazon om op te zonnen

Spiegelkubus
Het vierde en laatste niveau heet ‘De kubus’, oftewel een spiegelkubus van 10x10x10, die iets is gedraaid om de zijkanten meer aandacht te geven. Vanaf het huis en de onderliggende niveaus van de terrassen, is het bedoeld als een mysterieus en continu wijzigend sculpturaal object waarin het landschap en de hemel als een soort foto’s worden vastgelegd. Afhankelijk vanaf waar je ernaar kijkt verandert de foto steeds weer opnieuw. Binnen de kubus transformeert het object naar een trommelvormige ruimte met een uitkijkpunt naar de hemel. Het huis kan dan ook het best worden bekeken via de begane grond van het huis, waarna je steeds hoger gaat om via de tuin het hoogste punt te bereiken. Hier is het uitzicht over de stad het mooist, om vervolgens achterom de kubus te betreden. Eenmaal binnen, is het enige dat je ziet de lucht en laat je in een keer de hele stad achter je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *