Architectonische strakke vormen

Dit bijzondere architectenkoppel ontmoeten wij in hun kantoor in Gent. Julie en Mathieu werden tijdens hun studie verliefd op elkaar. Naast de liefde voor elkaar, delen zij de liefde voor architectuur. Zowel binnen als buiten. Het maken van een compleet plaatje voor de klant is hun grootste passie.

‘Een doom die uitkomt’

Tijdens hun studie architectuur aan LUCA School of Arts ontmoet het duo elkaar. Als snel na hun ontmoeting worden ze een koppel en delen ze de liefde en passie voor architectuur. Tijdens de opleiding dromen ze van een eigen bureau waarbij ze de klant in totaliteit willen ontzien. Het gehele huis, zowel van buiten als van binnen, zal de signatuur van Mathieu en Julie krijgen. Dat deze droom snel uit zal komen, hadden ze niet verwacht. Al tijdens de stageperiode krijgen zij vragen van potentiële opdrachtgevers. Ondernemend als ze zijn, gaan ze hier direct mee aan de slag. De combinatie van studeren, stage lopen en al concrete opdrachten uitwerken vergt een hoop energie en uren. Gedreven door de passie voor het vak is hun bureau Juma Architects direct na het afstuderen een feit. Een droom die uitkomt.

Een team in alle opzichten

In de samenwerking versterken Julie en Mathieu elkaar in alle opzichten. Alle twee houden ze enorm van mooie dingen in het algemeen. Meubels, kunst, cultuur, architectuur, interieur… overal waar ze komen letten ze
op hetgeen ze zien. Dit delen ze met elkaar en hierdoor is één woord al genoeg. Elkaar aanvullen op alle fronten, dit maakt hen tot een sterk team. Het beginproces begint dan altijd samen. De gesprekken met de klant, het bekijken van de locatie en de eerste ontwerpen. Als dit staat, dan begint pas de taakverdeling.

Inspiratie opdoen kan overal

Van een mooi ontworpen servies tot architectuur. Het vertrekpunt voor inspiratie is echter de klant. Luisteren naar het verhaal van de klant, dat is voor het duo het belangrijkste. Wie zijn zij en wat willen zij? Vanuit dat vertrekpunt begint de reis naar het uiteindelijke ontwerp. Via magazines, hotels die ze bezoeken en het internet wordt de internationale inspiratie opgezocht en opgeslagen in het hoofd. Alle beelden en gedachten komen uiteindelijk samen bij het gesprek met de klant.

Van gent tot aan Ibiza

Niet alleen het ontstaan van een eigen architectenbureau ging snel, ook internationaal maakten zij een vliegende start. Mathieu koos voor een stage op Ibiza waar hij al snel gevraagd werd voor Dupli Dos. Het samenvoegen en verbouwen van twee duplexappartementen tot één woning en buitenverblijf was de uitdaging. Het uitzicht over de zee wilde Mathieu extra benadrukken. Buiten leven en genieten van de omgeving waren de uitgangspunten. Hiervoor werden de twee bestaande buitentrappen gesloopt en vervangen door één interne trap. Door deze ingreep kon er een grote buitenruimte gecreëerd worden met een enorme verruiming van het uitzicht tot gevolg. Het plaatsen van de stalen luifels en de houten
zonneterrassen zorgde voor de visuele versmelting van de twee oorspronkelijke appartementen.

voldoening

Het mooiste compliment voor Julie en Mathieu is dat de klant zich direct thuis voelt in hetgeen zij hebben ontworpen. Een bouwproces en de uiteindelijke oplevering is er altijd een van lange adem. De voldoening is dan ook groot op het moment dat de foto’s klaar zijn en de klant gaat wonen en genieten van hun ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *