Stapsgewijs de badkamer inrichten

Een badkamer inrichten is net zoals elke andere kamer, niet geheel een makkelijke opgaven. Voordat je begint heb je vast al een idee opgesteld. Wat voor stijl wil je creëren en welke badkamermeubels mogen dan ook echt niet ontbreken? Er zijn uiteraard een paar handige tips als je begint bij het inrichten van een badkamer. Zo speelt ontwerp, ruimte en budget allemaal een belangrijke rol bij het bepalen van de interieurinrichting. Met dit artikel willen we je alvast ondersteunen met deze verbouwing, want zoals elke verbouwing zal het ongelooflijk veel zweet en tranen kosten. En daarna kan je pas genieten.


1. De complete badkamer

Nu je eindelijk hebt besloten dat je de badkamer wil opknappen kan het echte werk beginnen. Waarschijnlijk heb je al weken, misschien wel maanden een idee in je hoofd. Verzamel al je ideeën bij elkaar en maak jouw perfecte badkamer. We gaan nog niet kijken wat allemaal precies haalbaar is qua budget, maar we gaan vooral kijken naar wat jij het liefst wil in de badkamer. Niet geheel onbelangrijk toch? Ga lekker rondneuzen op pinterest of in interieurbladen. Nadat je alle ideeën hebt verzameld is het tijd om te gaan schetsen. Je kunt uiteraard pen en papier erbij pakken, maar je kunt ook even google op 3D schets badkamer. Er zijn tegenwoordig handige tools, zodat jij direct jouw perfecte badkamer realistisch kan maken. Vul de afmetingen van jouw badkamer in en schetsen maar.

2. Budget

Helaas speelt budget ook altijd een belangrijk deel bij het inrichten van een ruimte. Wees gerust, want er zijn 1000 andere varianten die waarschijnlijk gelijk staan aan dat dure badkamerkastje die je maar al te graag wil. Stel van tevoren daarom een budget op voor jezelf, zodat je dat als richtlijn kunt aanhouden. Het is misschien niet heel leuk om altijd rekening te houden met, maar hierna volgt waarschijnlijk het gedeelte wat je wel leuk vindt. Je kunt namelijk beginnen met meubels uitzoeken.

3. Laten we gaan inrichten

Afhankelijk van hoe groot de verbouwing zal worden kun je uiteraard een aannemer inhuren. Let wel op dat deze vaak veel geld kosten, maar dan krijg je ook wel een mooi resultaat. Er zijn enkele sites waar dienstverleners hun dienst aanbieden. Zo kun je vaak goedkoper iets voor elkaar krijgen.

4. Helemaal eigen maken

Het is eindelijk tijd voor de finishing touch oftewel, badkameraccessoires. Hopelijk heb je je kunnen inhouden met accessoires zoeken totdat alles klaar was. Nu heb je namelijk een compleet beeld en kan deze accessoires uitkiezen. Ga je voor moderne badkamermeubels waarin veel wit en glaswerk terugkomt of ga je liever voor warme houten accenten met bamboe badkameraccessoires? Nu je alles hebt uitgekozen en ingericht is, kan je dan ook eindelijk genieten van jouw badkamer. Dat wordt vanavond lekker ontspannen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *