Spelen met kleuren in huis


We zien steeds vaker in huizen dat een wand een bepaalde kleur krijgt. Dit brengt direct sfeer en geeft een basis voor de verdere aankleding en inrichting van het huis. Dat een kamer niet groot hoeft te zijn om te spelen met kleur, zien we in het stadsappartement van Iris. In Amsterdam heeft zij haar plek gevonden op 65m2 waar zij op verschillende manieren kleur heeft toegepast. Iris leidt ons rond in haar appartement en vertelt hoe ze tot bepaalde keuzes is gekomen.

Woonkamer inrichten
“In de woonkamer breng ik de meeste tijd door. Hier lig ik heerlijk te ontspannen op de bank of werk ik achter mijn laptop aan mijn bureau. Aangrenzend aan mijn bureau heb ik aan de ene kant een kleine bibliotheek en aan de andere kant een balkon. Hier heb ik de hele middag en avondzon. Met mooi weer staan de dubbele deuren altijd open en is de woonkamer omgeven door zonlicht. Heerlijk is dat!

” Oma in huis “
De bank is van mijn oma geweest. Het is ondertussen een echt vintage meubel geworden. De rest van de inrichting is een mix van (aangepast) tweedehands, Ikea, H&M Home en design accessoires.

” Smalle keuken “
De keuken is smal en lang en dit heb ik geaccentueerd door gebruik te maken van lichte kleuren. De combinatie van de lange keuken met tafel aan het einde laat de ruimte nog langer lijken dan deze is. In de keuken loopt de groene kalkverf wand door vanuit de woonkamer. Dit brengt eenheid en een krachtig tintje in het geheel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *