Maak de slaapkamer winterklaar

slaapkamer interieur

Het is misschien pas oktober, maar dat wil niet zeggen dat we ons huis al een beetje winterklaar moeten maken. Hoe graag we het ook willen, de warmte van de zomer gaat helaas niet in Nederland door in de wintermaanden. Sommige houden van de winter. Het idee dat je op zondag lekker extra lang in bed kan blijven, want waarom zou je door de kou buiten lopen? Het leukste aan deze periode is natuurlijk dat je ook weer jouw slaapkamer helemaal winterklaar kan maken. Dus dat betekent de extra dikke dekens tevoorschijn halen, kaarsjes erbij pakken en een extra dik plaid of sprei voor over het bed. In dit artikel lees je enkele must-do tips om jouw slaapkamer helemaal winterklaar te maken en uiteraard bijpassende foto’s om jou te inspireren.

1. Warme kleurtinten

In de zomer geven we juist de slaapkamer frisse en lichte kleuren. Terwijl we in de winter juist het tegenovergestelde doen. En dan doelen we natuurlijk niet erop dat je de slaapkamer direct zwart verft. Nee natuurlijk niet! Alleen warme en diepe kleuren geven jouw slaapkamer wel extra karakter en zeker in de wintermaanden.

2. Wollen sprei over het bed

Het is niet alleen super functioneel. Het is daarnaast ook nog eens erg decoratief. Een wollen sprei over het uiteinde van het bed is ideaal voor tijdens de wintermaanden. Het fungeert als extra deken tijdens het slapen en overdag ziet het er ook nog eens heel mooi uit over het bed heen gespreid. Een wollen sprei zorgt er gegarandeerd voor dat jij op zondag heerlijk warm in bed blijft liggen. En niet voor niks.

3. Kaarsjes en lichtjes

Dat kaarsjes en lichtjes zogen voor extra sfeer is natuurlijk niet gek! En misschien denk je al heel snel dat lichtjes erg overdreven zijn in de kamer. Of lijkt het net een kerst bedoeling. Maar wij laten zien hoe lichtballetjes en lampionnen een goede optie zijn om extra sfeer te creƫren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *