Leven als een god in Frankrijk

zuid-frankrijk binnenkijker woning met uitzicht

Een uitspraak die we in Nederland vaak gebruiken, maar hoe ziet dat er dan uit? Wij vroegen het aan Peggi die al jaren huizen in het buitenland inricht. Zij en haar man zijn langzaam in de wereld van huizen en inrichting gerold. Vanuit haar winkel met cadeauartikelen groeide het langzaam uit tot het inrichten en begeleiden van woningen. Aan de hand van een villa in Zuid-Frankrijk, in Mougins om precies te zijn, vertelt ze over de stijl van deze woning.

“In ons eigen huis organiseerden we regelmatig een avond voor gasten met wijnproeverijen, kunst en origineel klein meubilair. Zij begonnen altijd over onze woning, smaak en inrichting. Van het een kwam het ander en stapsgewijs ben ik huizen gaan inrichten. De vraag groeide en mijn man, Harry, toonde steeds meer interesse in het technische- en bouwaspect van de huizen. Doordat we ons openstelden om te leren en de samenwerking met vakmensen opzochten, voelden we ons snel thuis in deze branche. Nu zijn we al jaren samen de drijvende kracht achter ons bedrijf en combineren we onze talenten. In ons derde huis, dat we ook zelf hebben gebouwd, is een inspiratieruimte gecreëerd voor onze klanten. Hier laten we de mogelijkheden zien en is een perfecte ruimte om inspiratie op te doen.”

”De totaliteit van het Franse gevoel staat centraal”

Hoe is stijl en sfeer in de villa in Mougins ontstaan?
“Dit prachtige, provinciaalse en oude huis straalt in totaliteit het Franse gevoel uit. Dit wilden we graag behouden en dat is goed gelukt. Ieder huis leent zich voor een bepaalde stijl en daar kijk ik in eerste instantie naar. Vervolgens is het afhankelijk van de smaak van de klant. Wat hebben zij in gedachten en op welke manier willen we dit inrichten.

In overleg met de eigenaar hebben we uiteindelijk de stijl en sfeer bepaald. Waarbij we de elementen van het bestaande huis intact hebben gelaten en waar mogelijk versterkt. Zoals de keuze om de authentieke luiken te behouden. In combinatie met de overdekte patio past dit perfect in de omgeving. De gietijzeren deur achter de witte stoel is een pareltje dat we gerestaureerd hebben en komt goed tot zijn recht door het contrast met de witte stoel. Verder zijn er vijf slaapkamers met bijbehorende badkamers gecreëerd, voor alle familieleden een eigen ruimte om zich terug te trekken
en te ontspannen.”

Het materiaal in het huis is afgestemd op de omgeving. Peggi heeft er bewust voor gekozen om de natuurlijke materialen terug te laten komen in verschillende elementen door het huis. De prominente trap in het huis is veranderd in een bijzonder object door de gehele trap in een betonlook te gieten. Het beton zien we door het huis terug in de badkamer, maar ook in de keuken. De combinatie van het beton met de strakke en moderne kranen laat zien dat modern en landelijk goed matchen. Hetzelfde is gedaan met het natuurlijke materiaal van het eikenhout. Dit zien we in de kasten, deuren en in de kozijnen terugkomen. Op die manier krijgt het huis een eigen stijl en zorgt tegelijkertijd voor rust en eenheid.

Het combineren van nieuwe meubelen in combinatie met bestaande meubelstukken is goed uitgepakt. De kunstcollectie is door Peggi doorgenomen en daarin zijn bewuste keuzes gemaakt om het huis een eigen gevoel te geven, maar ook zeker te spelen met kleur. De collectie vogels is gebundeld en tegen een strakke wand geplaatst. Op die manier wordt het eigenzinnig en direct persoonlijk. De schilderijen in de woonkamer hebben allemaal dezelfde omlijsting gekregen en zijn nu een grote eyecatcher. Bij de kunst, aan de wand in de keuken, is het tegenovergestelde gedaan en zijn de objecten op een speelse manier geplaatst.

Welke uitdaging kwamen jullie tegen?
De eigenaar van het huis is een fervent wijnliefhebber en de flessen wijn mochten een zichtbare plaats krijgen in de woning. We hadden niet eerder een klimaatkamer gemaakt in een huis, dus dat was voor ons een uitdaging. Wel hadden we direct een idee en ruimte in gedachten. Het zoeken naar de juiste vakmensen is dan voor ons de uitdaging en dat is gelukt.”

Hoe is binnen met buiten gecombineerd?
“Daar hebben we bij de verbouwing al direct rekening mee gehouden. Hoe lopen de lijnen van het huis, waar komt de zon op en waar gaat de zon onder? Welke details van het huis versterken de sfeer van binnen en andersom? Dit zijn allemaal vragen die we beantwoorden bij de start. Bepaalde elementen en kleuren in het huis trekken we door en zo combineer je binnen en buiten snel met elkaar. Het zwembad ligt bewust lager dan het terras met de patio aan het huis. Op die manier blijft het uitzicht behouden en daardoor ook het unieke uitzicht over de Franse natur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *