Landelijk en brocant wonen in Afferden

landelijke binnenkijker

Soms rijd je langs een plek waar een huis wordt gebouwd en dan ben je benieuwd naar het uiteindelijke plaatje, zowel van buiten, maar vooral ook van binnen. Brutaal als ik ben, heb ik aangebeld en gevraagd of wij eens binnen mochten kijken… en dat mocht.

Het huis waar ik het over heb, staat in Afferden in een landelijke omgeving, maar is geen boerderij of een typische woning die je verwacht op een plek als deze. Paulien, de bewoonster, echtgenote van René en moeder van Bregje en Fleur, vertelt ons alles over hun huis.

Een bijzonder locatie in het Land van Maas en Waal, hoe zijn jullie hier terechtgekomen?
“Als verloskundige ben ik werkzaam in dit gebied en ken ik bijna alle plekjes. Toen we hoorden dat dit stuk grond te koop stond, hebben we geen moment getwijfeld. De combinatie van vrij wonen, dichtbij een centrum en toegangswegen tot de snelweg, maakt dit een ideale locatie voor ons.”

Wat was voor jullie het belangrijkste bij de bouw van het huis?
“Wij hadden een aantal verschillende wensen en samen met onze architect, Rob Schoutsen, hebben we die wensen doorgenomen. Hij heeft het gehele traject begeleid. Gedurende de hele bouwperiode hebben wij in een bouwunit gewoond van 65 m2. Met zijn vieren gezellig kamperen en zien hoe

Hoe heb je de keuzes gemaakt qua inrichting?
Met een lach op haar gezicht begint Paulien te vertellen. “Vooraf heb ik veel inspiratie opgedaan samen met mijn man. Wat vinden we mooi en wat past er bij ons? Alleen bleek al snel dat ik het lastig vond om keuzes te maken. Wat we wel wisten, was dat we graag lokaal onze meubels wilden kopen. Via via kwam ik bij een mooie lokale winkel terecht en dat was voor mij een warm bad. De eigenaresse, Annette, heeft ons uiteindelijk geholpen met het gehele plaatje. Van de materialen voor de gordijnen, het kleed en de decoratie tot aan de stoelen. Ondanks dat ik heel goed weet wat ik mooi vind, was het prettig om het samen te doen en er één geheel van te maken, passend bij het landelijke en industriële karakter van het huis. Dit zie je terug in de combinaties van hout en staal in de tafel met de verschillende stoelen. De grote leren bank die robuust en stoer is, maar dan gecombineerd met gekleurde kussens en plaids. Onze keuken gaat echt op in de ruimte van de gehele woning, met ook weer een mix van materialen.”

Wat is het fijnste plekje voor jullie?
“De woonkamer en de keuken zijn voor ons het belangrijkste; daar hebben we met de inrichting dan ook veel tijd aan besteed. De meeste tijd brengen we samen door in de keuken aan de grote tafel. We hebben veel aanloop van kinderen en vrienden, maar als ik alleen ben, zit ik op de grote stoel. Dan geniet ik van het licht, de ruimte en kamer.

Jullie reizen veel en ver, hebben jullie wereldse inspiratie mee terug genomen naar jullie huis?
“De grote foto van de kinderen die in de gang hangt, is gemaakt tijdens een van onze reizen, die brengt ons dagelijks inspiratie. De persoonlijke elementen maken uiteindelijk het huis; deze foto voert ons terug naar een mooie tijd met prachtige herinneringen. Als ik de trap op loop, komt dat gevoel gelijk weer naar boven. We genieten tijdens onze reizen altijd van de natuur, de ruimte en het open gevoel. Dus dat wilde ik echt terug in het huis laten komen. En dat is gelukt…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *