Groen, groener, groenst!

Toen we anderhalf jaar geleden in ons nieuwe huis in Haarlem kwamen wonen, had ik bedacht dat ik het kleurenschema zwart-wit-blauw wilde doorvoeren. Maar nog voordat ik de eerste pot blauwe verf had gekocht, voelde ik dat ik iets miste op onze nieuwe stek. En dat ‘iets’ was groen. Ik miste de groene omgeving die ik in mijn vorige huis wel had. Daar keek ik van mijn dakterras uit op een heerlijke binnentuin die de achterburen gezamenlijk onderhielden. Ook was je binnen een paar minuten in de uiterwaarden of in het bos.

Een nieuw huis, een groen begin

In ons nieuwe huis, in een smal straatje achter het station in Haarlem, moeten we net iets harder ons best doen voor groen. We hebben een piepklein tuintje en voor de duinen moeten we toch echt iets meer dan een kwartier fietsen. Dit maakte dat ik mijn kleurenschema zwart-wit-blauw resoluut overboord gooide en een duidelijk statement wilde maken in ons nieuwe huis; groen, groener, groenst.

De kasten werden groen, de trappen werden groen, de muren werden (voor de helft) groen en de kamerplanten zijn niet aan te slepen. Heerlijk al dat groen! Groen staat bekend om zijn rustgevende werking en dat is nu precies waar we behoefte aan hebben na een drukke dag werken en het leven in de stad.

Zegt de term ‘Urban Jungle’ jullie iets? Nou, die is nu volledig van toepassing in ons nieuwe huis. Een oase van planten, niet omdat het de trend is, maar omdat we er behoefte aan hebben. Ik vind het dus niet verwonderlijk dat velen met mij snakken naar een beetje groen in de stad; logisch dat deze trend zich in een rap tempo verspreidt. Zelfs mensen zonder groene vingers sluiten zich aan. Als ik een tip mag geven: de Monstera of gatenplant geeft je huis binnen no-time een jungle feel en hij wordt ook niet boos als je hem na een drukke dag werken een keertje
(of twee) vergeet water te geven. Onze Monstera is
het levende bewijs.

Veel woongeluk,

Marina van Maaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *