Eetkamer

De centrale plek waar iedereen zich verzameld voor het diner! Oftewel het hart van de woonkamer of als je een eetkamer hebt van de eetruimte uiteraard. Eetkamertafels heb je in verschillende soorten en maten en voor verschillende woonstijlen. Wil je eens wat anders dan een standaard rechthoekige eettafel? Kijk dan eens naar een compacte ronde en/of ovale eettafel. Afhankelijk van je interieurstijl en welke sfeer je wil uitstralen, bepaal je het materiaal. Op deze blogs lees je niet alleen inspirerende artikelen over de mooiste eetkamertafels, maar lees je ook hoe je een tafel prachtig dekt. Ideaal als je inspiratie zoekt om een kersttafel te dekken.


samen aan tafel

EETKAMER INSPIRATIE


Eetkamerinspiratie en accessoires

De centrale plek in de woonkamer of de keuken. Dat is de eettafel! Het is de plek waar we samenkomen om gezellig te ontbijten of te dineren. De meubels in de eetkamer bepalen deels de sfeer in de ruimte. Ga je juist voor een karaktervolle, speelse uitstraling. Dan voldoet een ronde eettafel helemaal aan je wensen. Niet alleen de eetkamertafel is essentieel in de eetkamer. Het gaat ook allemaal om de aankleding. Hoe dek je de eettafel? Welke eetkamerverlichting past goed boven de tafel in een industrieel interieur? En hoe decoreer je een open buffetkast? Op Werelds Wonen vind je talloze inspiratieblogs voor de eetruimte.

Woonstijlen in de eetkamer

Net zoals elke andere ruimte heb je ook verschillende woonstijlen voor in de eetkamer. Deze woonstijl wordt gecreëerd door de keuze van de meubels. Neem je juist een industriële eettafel waarin grove materialen worden gecombineerd met staal, metaal of hout. Of juist een speelse retro en ronde tafel. Een Scandinavische retro eetkamertafel herken je aan de schuine houten poten. In een moderne eetkamer komen materialen als MDF, RVS en hout veel voor. Wat we ook steeds meer zien is om verschillende stijlen te combineren. Gewaagd, maar zeker de moeite waard.

Een eetkamertafel of een eethoek

Het allerbelangrijkste in de eetkamer is toch wel een eetkamertafel. De eettafel heb je in verschillende soorten, maten en varianten. En ook voor verschillende woonstijlen. Van een ronde eetkamertafel tot een standaard rechthoekige eetkamertafel. Liever eens wat anders? Kijk dan eens naar een vierkante of een ovale eettafel. Leuk is om een eethoek te creëren. Hierdoor creëer je meer plek aan de eettafel door optimaal de ruimte te benutten en krijgt het ook een speelse uitstraling.